Képzéseink

  • Nyitólap
  • Képzéseink
  • Fiúról Apára - Környezetvédelmi Négy elem módszertan Óvodapedagógus képzés

Fiúról Apára

Környezetvédelmi Négy elem módszertan Óvodapedagógus képzés

A világ az utóbbi tíz évben nagyot változott körülöttük. Megváltozott a tárgyi kultúránk, a technikai eszköztárunk, sajnos Földünk, így hazánk éghajlata is. A változások sok kérdést vetnek fel bennünk és gyermekeinkben: pontosan mi az és miért történik körülöttünk? Hogyan tudunk alkalmazkodni a változásokhoz? Ennek megértéséhez érdemes a környezeti nevelést fokozatosan kibővíteni játékos környezetvédelemmel, hogy a mai óvodáskorban lévő gyerekek már sokkal környezettudatosabb, az ok-okozati viszonyokkal tisztában lévő, a környezetükért tenni tudó, cselekvő felnőttekké válhassanak. Erre ad korszerű megoldást a Fiúról Apára Program Négy elem módszertana. A program alapos és széleskörű tudást biztosít az óvodapedagógusoknak alapvető természettudományos ismereteik felfrissítésével, hogy utána a gyerekek életkorának megfelelően logikusan, játékosan és korszerűen tudják továbbítani azokat. A résztvevők megismerik a környezeti kultúrával, környezettudatossággal, klímavédelemmel kapcsolatos fogalmakat. Képesek lesznek az Univerzumtól az elemek szintjéig a nagytól a kisebb felé haladva a környezeti rendszerek és ok-okozati kapcsolatok összefoglalására és maguk is össze tudják állítani csoportjuk számára a legmegfelelőbb feladatsort, foglalkozást a módszertan alatt felsorakoztatott anyagokból.
 
Módszertanunk több generációt is megszólít: gyermeket, pedagógust és a szülőt is arra sarkallja, hogy már itt, a jelenben is védje természeti értékeit. 
 
A Négy elem módszertan tematikai egységei: 
1. A Fiúról Apára módszer a 4-7 éves korú gyermekek környezettudatosságának fejlesztésében; 
2. Az Univerzum; 
3. Föld komplexitása önmagában – forgása, vízburok, földi rendszerek, domborzat, élővilág; 
4. A 4 elem, kapcsolataik, energiák; 
5.Zöld jövő; 
6. Képzés zárása, értékelése. Tapasztalatok összegzése. 
 
A tematikai egységek plenáris előadások, ötletbörzék, szimulációs játékok feldolgozásával valósulnak meg. A módszertanhoz tartozó iskolakészültséget elősegítő feladatlapok, segédanyagok, színezők még színesebbé teszik az anyagot, elmélyültebbé a tudást elősegítve az óvodai nevelésben az ismeretek elmélyítését. A programban résztvevő pedagógusoknak átadjuk a képzésen szereplő feladatlapok, segédanyagok, színezők csomagját, hogy a saját pedagógiai programjukban sokszorosítani és használni tudják. 
 
A tanúsítvány kiadásának feltételei: a hiányzás nem haladhatja meg az összóraszám 10%-át. A záró dolgozat sikeres (min. 61 %-os teljesítés) elkészítése és elküldése a tanfolyam utolsó napját követő 14 napon belül.

 

Jelentkezés képzésre    További információ

Kapcsolat:  Koródi Eszter   |   1116 Budapest, Duránci u. 3.   |   +36-20-981-6974    |   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány © 2009 - 2022 Minden jog fenntartva