Skip to main content

DEAgóra

Az elmúlt években a digitális eszközök életünk részévé váltak. Szülők és pedagógusok nap mint nap szembesülnek a kihívással, amit a digitális eszközök fejlődése és elterjedése, a közösségi média és általában a számítógép, az internethasználat, illetve ezek gyermekeinkre gyakorolt hatása jelent. Digitális iránytű rovatunkban olyan cikkeket osztunk meg, amelyek segíthetik a pedagógusok és szülők navigálását e sokak számára zavarosnak tűnő vizeken.

A tudatos és biztonságos internethasználat alapjai

Gondolkodj mielőtt...

A webuni.hu ingyenes kurzusa, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a beállításokra és szabályszerűségekre, amelyek ismeretében biztonságosan használható az internet. A tematika kiemelten foglalkozik a közösségi oldalak (pl. a Facebook) rejtette veszélyekkel.

A kurzus teljesítésének nincsenek tárgyi vagy tudásbeli előfeltételei. A képzés vezetője Námesztovszki Zsolt, aki a kurzust elsősorban tanulóknak és pedagógusoknak ajánlja, mivel keveset foglalkozik ezzel a témával a formális oktatás. Emellett az idősebb generáció tagjait és minden érdeklődőt szeretettel várnak :)

https://webuni.hu/kepzes/1166