Skip to main content

Projektjeink

Projektjeink 

A Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány célja fejlesztésekkel, segítő, közvetítő szolgáltatásokkal támogatni mindazokat, akiket hiányos informatikai ismeretei gátolnak a boldogulásban. Mivel az infokommunikációs tudás nem ragadható ki az egyéb gondolkodási, problémamegoldási, illetve tanulási és szociális kontextusból, projektjeink a kezdetektől komplex módon szolgálják a felzárkóztatást.

KIP ON LEARNING

 Az Interreg V–A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (HUSK) keretében, 2017. szeptember 1.–2019. augusztus 31 között megvalósuló KIP ON LEARNING című projekt keretében a DEA által szervezett Komplex instrukciós program alapképzését abszolváló 10 pedagógus – továbbképzés keretében – készül fel arra, hogy képezze a projektben részt vevő oktatási intézményekben tanítók kollégákat.

DIGITÁLIS DIAGNOSZTIKA ESZKÖZ FEJLESZTÉSE

Klinikai és egyetemi partnereinkkel közösen egy olyan –  számítógéppel támogatott–  diagnosztikus eszköz kifejlesztésén dolgozunk, amely alkalmas a különböző eredetű tanulási zavarok azonosítására.

TELENOR HIPERSULI PROGRAM

A Telenor Magyarország Zrt. a DEA közreműködésével 2015-ben meghirdetett és azóta folyamatosan működő „HIPERSULI”-programjában jelenleg már 14 hazai oktatási intézmény kap lehetőséget arra, hogy az IKT-eszközök tanórai alkalmazásával korszerűsítse a tanítás-tanulás folyamatát, tegye motiváltabbá diákjait.

A HIPERSULI egyik fő törekvése, hogy lehetőséget adjon az IKT eszközök tanórai alkalmazásával kapcsolatos tudásmegosztásra.  A Telenor hipernetet, digitális tananyagot és tanár-továbbképzést biztosít a Hipersuli programban részt vevő iskolák és tanárok számára.

EFOP 3.2.3- 17 Digitális környezet a köznevelésben

Alapítványunk – az Addetur Iskoláért Alapítvánnyal szakmai együttműködésben – vesz részt az EFOP 3.2.3 - 17-00005 „Digitális környezet a fejlesztése a Siófoki Tankerület Központ Iskoláiban” és az EFOP 3.2.3 - 17-00069 „Digitális környezet a fejlesztése a Siófoki Tankerület 4 Iskolájában” című projekt szakmai megvalósításában. A DEA szakemberei a projektek teljes időszaka alatt, képzésekkel és mentorálással támogatják a fejlesztésben részt vevő pedagógusokat a digitális eszközök hatékony tanórai alkalmazásában. Az IKT kompetenciafejlesztő képzések a DEA.KIT módszertan alapján zajlanak.