Skip to main content

Olvasósarok

Classboard interaktív tábla, Classboard Studio szoftver

Az LSK Classboard Studio Akadémia folyamatosan bővülő anyagaival segít abban, hogy a Classboard interaktív tábla, illetve a hozzá tartozó Classboard Studio szoftver kezesbárányként segítse minden pedagógus munkáját. A tananyag rövid videók segítségével mutatja be - tematikusan - a legelső lépésektől a már bonyolultabb trükkökig mindazt, amire a Classboard Studio képes. A tananyag folyamatosan frissül, érdemes visszanézni gyakran az oldalra.

A digitális technika jó ürügy az oktatásban (DTM, 2017.12.19/1.)

Új eszközrendszert ad a digitális világ, de inkább arról van szó, hogy jó alkalmat szolgáltat az oktatási rendszer hagyományos módszereinek komoly átalakítására. Vendégünkkel, Farkas Bertalan Péterrel, a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportjának vezetőjével visszatekintünk a novemberben megtartott Digitális Pedagógus Konferenciára, sőt, két villanásnyi részletet is hallhatunk-láthatunk az ott elhangzott előadásokból. A digitális pedagógia tehát "csak" eszköz, valójában a pedagógia megújítása a cél...

 

A műsor további témái:

Ez most trendi: BYOD - https://youtu.be/Mznydz0Fbkw
A jövő a lisszaboni WebSummit-on - https://youtu.be/J_Kwyy8IGB0
Gondolattal vezérel a csíkszeredai középiskolás - https://youtu.be/nsWQP8mC0aM
C64 póló és futurisztikus járművek - https://youtu.be/1FMixN9e9aw

A nagy gondolat (videó)

A Budapest IX. Kerületi Molnár Ferenc Általános Iskola, a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány bázisiskolájaként évek óta sikeresen alkalmazza a Komplex Instrukciós Program módszert. A kisfilm alapján nem csak a KIP elméletével ismerkedhetünk meg, hanem bepillantást nyerhetünk a módszer tanórai alkalmazásába is.