Skip to main content

Projektjeink

KIP ON LEARNING

interreg logo

http://www.skhu.eu/


PARTNERSÉGET ÉPÍTÜNK
EURÓPAI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ALAP


BUDUJEME PARTNERTSVÁ
EURÓPSKY FOND REGIONÁLNEHO ROZVOJA


Az Interreg V–A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (HUSK) keretében, 2017. szeptember 1.–2019. augusztus 31 között megvalósult KIP ON LEARNING című projekt keretében a DEA által szervezett Komplex instrukciós program alapképzését abszolváló 10 pedagógus – továbbképzés keretében – készült fel arra, hogy képezze a projektben részt vevő oktatási intézményekben tanítók kollégákat.

A Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány (DEA) által szervezett „Komplex Instrukciós Program (KIP)” elnevezésű képzés keretében pedagógusokat képzett ki – a speciális kooperatív technika alkalmazására épülő – KIP-módszertanra a projektpartner, a komáromi Feszty Árpád Általános Iskolában.

A kiképzett pedagógusok közül 10 tanár vett részt a DEA KIP képzők képzésén. Ennek során készülnek fel a projektben részt vevő oktatási intézményekben végzendő, KIP-es munkára. Tekintettel arra, hogy a KIP-módszertan alkalmazásának hatékonysága az azt alkalmazó pedagógus attitűdváltásán alapul, a KIP-képzők tevékenységének folyamatos, támogató nyomon követése, mentorálása rendkívül fontos. Így a projekt keretében, a képzők képzését követően folyamatos tutori jelenlétet biztosítottunk.

A KIP-módszertan szemléletével való azonosulást segítette elő a projektben részt vevő pedagógusok számára szervezett coaching, valamit a 2 workshop is.

A tudásmegosztás egyik dokumentumaként készült el a KIP-módszertan gyakorlati alkalmazását támogató KIPOKOS című oktatási segédanyagunk.

Kisfilmünk az Interreg V–A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (HUSK) keretében, 2017. szeptember 1.–2019. augusztus 31 között megvalósult KIP ON LEARNING című projekt keretében megvalósult fejlesztéseinkről szól.

Partnereink a projektben:

  • Feszty Alapítvány, Komárom
  • Feszty Árpád Általános Iskola, Komárom
  • Feszty Árpád Magyar Tanítási Nyelvű általános Iskola, Hurbanovo, Szlovákia
  • Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Királyhelmec. Szlovákia
  • Rotary Club Komarno, Komarno, Szlovákia