Skip to main content

DEAgóra

Az ember igazán mások történeteiből tanul. Ezért indítottuk el Eszmecsere címmel interjús rovatunkat, amiben érdekes embereket mutatunk be – hol személyes, hol szakmai – sorsukon keresztül. Ötlet, szorgalom, folyamatos tanulás, önbizalom, vállalkozókedv, kudarctűrés, életszeretet. Mi kell a sikerhez? Vagy éppen mi okozza a sikertelenséget? Miféle indítékokkal vágnak bele valamibe, vagy éppen szállnak ki valamiből? Ezek ők, akik mindig visszaülnek a lóra.

Workshopok a KIP ON LERANING projekt keretében

Az Interreg V–A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (HUSK) keretében, 2017. szeptember 1 –2019. augusztus 31 között megvalósuló KIP ON LEARNING című projekt megvalósítása során a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány workshopokat szervezett, melyek célja a projektben tervezett fejlesztések bemutatása, valamint a komplex instrukciós program (KIP) gyakorlati alkalmazása tapasztalatainak megosztása volt.

A workshopokon nemcsak a projekt megvalósításában partnerként közreműködő intézmények vezetői és pedagógusai vettek részt, hanem számos, a KIP módszertannal oktató, valamint a sikeresen alkalmazott kooperatív módszertan iránt érdeklődő szakemberek is.

Bővebben

DEA a BETT-en

A BETT a British Educational Trade And Technology szavakból alkotott betűszó.

A BETT Show a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállítása, amelyet évről évre Londonban szerveznek. Az átlagban több mint 35–40 ezer látogató áttekintheti a digitális oktatástechnológiai trendeket, a digitális eszközök alkalmazásának megannyi lehetőségét. Kiállítók és érdeklődők, iskolák és gyártók teremthetnek itt kapcsolatokat, hogy együttműködésükkel a tudásmegosztás és tapasztalatcsere újabb és újabb módjait próbálják ki, és építsék be praxisukba.

Bővebben

Senki sem születik agresszívnek

Csodavilág, mesevilág, varázsbolt. Sokféleképpen nevezhető az a tér, amelybe Kende Hanna gyermekpszichológus módszere repíti el a gyerekeket. A pszichodráma-foglalkozások ugyanakkor egyáltalán nem csak a játékról szólnak. Hiszen a sárkányokkal, az oroszlánnal, az ördöggel vagy épp a zombikkal való küzdelem során a gyerekek valós konfliktusai, szorongásai, traumái oldódnak. Bakóczy Szilvia interjúja.

Bővebben

Tanár a gépből

Kormos Edit 2Beszélgetőpartnerem Kormos Edit magyar-dráma szakos középiskolai tanár. Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban kezdett, később Budapesten a Xantus János Vendéglátóiparti Szakközépiskolában, végül 12 éven át a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban tanított. Két évtizedes iskolai pályafutását követően szabadúszó lett.

 

Bővebben