DEAgóra

Az elmúlt években a digitális eszközök életünk részévé váltak. Szülők és pedagógusok nap mint nap szembesülnek a kihívással, amit a digitális eszközök fejlődése és elterjedése, a közösségi média és általában a számítógép, az internethasználat, illetve ezek gyermekeinkre gyakorolt hatása jelent. Digitális iránytű rovatunkban olyan cikkeket osztunk meg, amelyek segíthetik a pedagógusok és szülők navigálását e sokak számára zavarosnak tűnő vizeken.

A vitatkozás képességének fejlesztéséről

A vitatkozás „többféleképpen tanítható: kizárólag elméletben (például tankönyvből) vagy a gyakorlatban is (például a formális vita módszerével). Hogyan lehet azonban egy nagyobb létszámú osztályban 45 perc alatt hatékonyan fejleszteni a vitakészséget, a kulturált eszmecserét, véleményformálást, véleménykérést, kérdésalkotást? Ehhez a cseppet sem lényegtelen problémához adhat segítséget az IKT-eszközök alkalmazása a tanórán és azon kívül is. A vita tanulásának folyamatában élményszerű és hatékony kiegészítés lehet egy-egy számítógépes vagy webes feladat, melynek előzményeit vagy eredményeit a tanórán is fel lehet használni.”

http://www.kre.hu/ebook/dmdocuments/oktatasi_segedanyag/chap_9.html

Kapcsolat:  Koródi Eszter   |   1116 Budapest, Duránci u. 3.   |   +36-20-981-6974    |   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány © 2009 - 2022 Minden jog fenntartva